Menu I - 290zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne
Pieczony schab faszerowany suszonymi pomidorami i mozzarellą
Purée selerowo-ziemniaczane
Marchew glazurowana w cytrusach
Zimna płyta
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Tortille faszerowane warzywami
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Śledź marynowany w oleju
Salsa pomidorowa
Kosz pieczywa
1 Danie gorące
Wieprzowina po węgiersku
2 Danie gorące
Filet z kurczaka faszerowany warzywami w aromacie czosnku podawany z sosem serowym, kluseczkami ziemniaczanymi i warzywami w maśle ziołowym
3 Danie gorące
Barszcz czerwony z krokietem
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Menu 2 – 330zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia.
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada staropolska
Pieczony schab w sosie
Panierowany filet drobiowy w chrupiącej panierce
Rolada z kurczaka
Pieczona pałka z kurczaka w sosie BBQ
Pieczony udziec
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Smażone kuleczki ziemniaczane
Buraczki zaprawiane jabłkiem
Surówka z białej kapusty (colesław)
*dodatkowy rodzaj mięsa 5,00 zł/os
Deser (do wyboru 1 z 2)
Puchar lodowy z sosem owocowym
Panna cotta z sosem malinowym i kruszonką korzenną
Zimna płyta
Tradycyjna sałatka warzywna
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, ananasem, świeżymi warzywami i sosem orientalnym
Tortilla z warzywami
Śledź z cebulą zaprawioną w śmietanie
Śledzie marynowane w czerwonej cebuli z gorczycą
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Sos czosnkowy
Sos paprykowy
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące
Filet zapiekany pod pierzynką orzechowo-serową z pieczonymi warzywami i ryżem po kreolsku
2 Danie gorące (do wyboru 1 z 2)
Rolada wieprzowa z musem grzybowym i ciemnym sosem z kluską śląską i modrą kapustą
Pieczony filet z miruny z sosem cytrynowym, podany na gotowanych warzywach w maśle czosnkowym z kaszą kuskus
3 Danie gorące (do wyboru 1 z 3) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Kwaśnica przyrządzana na żeberku wędzonym
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 3 - 360zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa (1 do wyboru)
Rosół z makaronem
Toskańska zupa pomidorowa z warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i grzankami
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada z wołowiny z ogórkiem kiszonym i musztardą
Pieczony schab w ciemnym sosie
Rolada z kurczaka faszerowana
bekonem
Tradycyjny kotlet de volaille z masłem
Pieczony udziec drobiowy
Pieczona pałka drobiowa w sosie BBQ
Ziemniaki opiekane
Kluska śląska
Ziemniaki gotowane z masłem i koprem
Surówka z buraków
Mizeria
Surówka pomidorowo-porowa z sosem jogurtowym
*dodatkowy rodzaj mięsa 5,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Mus mascarpone z sosem czekoladowym i sezonowymi owocami
Lody melba z sosem malinowym
Zimna płyta
Śledź po japońsku
Ryba opiekana w zalewie octowej
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Pasztet pieczony z sosem żurawinowym
Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem i ogórkiem kiszonym
Mix sałat z pieczonymi warzywami z plastrami pieczonej wieprzowiny w sosie musztardowym
Słona tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
Sos gribiche
Sos salsa
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczone udko z kaczki podawane z kluseczkami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą w sosie porzeczkowym
Bitki wieprzowe w sosie myśliwskim z placuszkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami z ciemnym sosem podana z ziemniaki gratin i brokułami
Pieczony filet z dorsza z sosem porowo-śmietanowym podawany z ryżem i gotowanymi warzywami
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Zrazy w sosie grzybowym z kluseczkami ziemniaczanymi i modrą kapustą
Pieczony filet z indyka z sosem morelowo- musztardowym, perłową kaszą kuskus i gotowanymi warzywami sezonowymi
4 Danie gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
Żur staropolski z białą kiełbasą
Flaczki wadowickie
Bogracz z kurczaka
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 4 - 420zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Przystawka (1 do wyboru)
Tatar z łososia na grzance razowej z coulis z suszonych pomidorów
Galantyna drobiowa na sosie romesco z pudrem z czarnych oliwek
Zupa (1 do wyboru)
Rosół królewski z pulpecikami drobiowymi
Tradycyjny rosół z makaronem
Cappuccino z kalafiora z oliwą truflową
Krem z białych warzyw z kwaśną śmietaną i chipsem razowym
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
De volaille z masłem ziołowym
Rolada schabowa po staropolsku faszerowana wątróbką i śliwką suszoną
Pieczony schab w ciemnym sosie
Filet z kurczaka faszerowany bekonem i serem
Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą
Ziemniaki z aromacie kopru i masła
Gnocchi
Mizeria
Surówka buraczana zaprawiana jabłkiem
Bukiet jarzyn z masłem czosnkowym
* dodatkowy rodzaj mięsa 5,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Kawowa Panna cotta z musem
śliwkowym i posypką korzenną
Nugat lodowy z bakaliami
Granitą z mango i żelowanymi wiśniami
Zimna płyta
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Galantyna z sandacza
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Sałatka z palonym kozim serem, wiśnie i kruszonka miodowa
Sałatka z ziemniakiem, kaczką, pancettą, marynowaną cebulą z sosem majonezowym z musztardą francuską
Quiche Lorraine w formie mini przekąsek
Vol-au vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym)
Sos żurawinowy
Sos czosnkowy zagęszczony żółtkiem
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z puree chrzanowym i fasolką szparagową
Filet z dorsza na puree z selera z sosem pomarańczowym
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Pierś z kaczki z sosem wiśniowym, morelami w białym winie i szparagami
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z gnocchi ziołowym i purée chrzanowym
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Ragu z indyka z kurkami
Flaczki wadowickie
4 Danie gorące (1 do wyboru) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem, kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
Forszmak krakowski
Klasyczny Strogonow
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Dodatkowo
Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie
- Wino białe/czerwone 0.75l - 60 zł
- Wódka 0.5l Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz - 70 zł
/ inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie
- Opłata serwisowa za wnoszony alkohol/wino, wódka - 700 zł
- Opłata serwisowa za wnoszony kolorowy alkohol - 500 zł niezależnie od ilości butelek
- Bar z profesjonalną obsługą barmańską - 1000 zł,
cena nie obejmuje alkoholi oraz dodatków
- W przypadku własnego barmana serwis szkła - 200 zł
- Lód do drinków - 200 zł
Pakiet alkoholowy
Wino białe lub czerwone
Wódka /do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena 75 zł/osoba
Tradycyjny stół wiejski
Pieczony pasztet domowy
Szynka wieprzowa z ratką
Kiełbasa wiejska
Kiełbasa biała
Pasztetowa biała
Boczek wędzony
Salceson wiejski
Kaszanka
Baleron
Kabanos
Grzybki marynowane
Pikle
Wybór serów
Smalczyk z cebulką
Ogórki kiszone
Chrzan
Musztarda
Chleb wiejski
dla 50 osób - 1900 zł
dla 100 osób - 2900 zł
Do stołu wiejskiego proponujemy:
Bigos staropolski 15,00 zł/os
Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą 100 szt / 350,00 zł
Pierogi z mięsem 100 szt / 450,00 zł
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez kucharza z kapustą zasmażaną oraz ziemniaczki pieczone w mundurkach 42,00 zł/os
Bufet deserowy
Makaroniki (2 rodzaje)
Słoneczka orzechowe
Łódeczki z malinami/jagodami
Czekoladowe słodkości z malinką
Kruche babeczki z owocami
Ptyś na patyku
Kubeczki jogurtowe
Deserki serduszka
Białe beziki
Cena: 1900 zł
Bufet minideserów jednoporcjowych
Cena: 1200 zł/120 szt
Fontanna czekoladowa z dodatkami
Oryginalna belgijska czekolada – biała, mleczna lub deserowa do wyboru
Owoce filetowane
Pianki, bezy, ptysie, rureczki, biszkopty, wafelki
Cena: 1200 zł
Bufet Amerykański
Burgery wołowe z sosem czosnkowym
Burgery drobiowe z sosem paprykowym
Sałatka Cobb
Sałatka Waldorf
Krążki cebulowe z sosem czosnkowym i bbq
Kanapka klubowa
Taco z warzywami
Nachosy z salsą i guacamole
Sałatka krabowa King of Salads
Dla 50 osób - 1900zł
Dla 100 osób - 2900zł
Bufet Włoski
Sałatka z kluseczek gnocchi z pieczoną papryką i pesto ziołowym
Minipizza capriccioso
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Minipanini z szynką i rukolą
Bruschetta zapiekana z pastą pomidorowo-ziołową
Frittata z wędzoną rybą i warzywami
Kompozycja sałat z dodatkami (sosy i oliwy smakowe, oliwki, kapary, ser feta, pikle, wybór warzyw)
Cena bufetu dla 50 os: 1500 zł
Cena bufet dla 100 os: 2500 zł
Istnieje możliwość przygotowania innego bufetu
tematycznego według ustaleń indywidualnych.